22 Ağustos 2013 Perşembe

Seramik bıçakları uzun süre kullanmak için ne yapmalı?


Seramik bıçaklar paslanmaz ve leke tutmaz ancak uzun vadede kullanabilmeniz için bilmeniz gereken detaylar var. İşte size bir kaç ipucu:


- Seramik bıçaklar gıdaları dilimlemek için uygundur, kazımak, ters yüz etmek gibi bıçakların keskin taraflarını zedeleyici uygulamalardan kaçının.


- Kemik  veya donmuş gıdalar gibi sert cisimleri kesmek için kullanmayın, bıçakların kesin taraflarının ve uçlarının zedelenmesine yol açabilir.


- Ahşap ya da plastik yüzeyli kesme tahtalarını tercih ediniz, mermer, cam, taş ve kiremit yüzeylerde kullanmayın.

- Bulaşık makinesinde yıkamak, bıçağın keskin kısımlarını ve diğer bulaşıklarını zedeleyebileceğinden elde yıkayın. 


- Seramik bıçakları yere düşürmemeye ya da sert zeminlere çarptırmamaya özen gösterin, aniden kırılabilir.


- Çocuklardan ve yetkinliği bulunmayan kişilerden uzak tutun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder