Seramik bıçaklar paslanmaz ve leke tutmaz ancak uzun vadede kullanabilmeniz için bilmeniz gereken detaylar var. İşte size bir kaç ipucu:
- Seramik bıçaklar gıdaları dilimlemek için uygundur, kazımak, ters yüz etmek gibi bıçakların keskin taraflarını zedeleyici uygulamalardan kaçının.
- Kemik veya donmuş gıdalar gibi sert cisimleri kesmek için kullanmayın, bıçakların kesin taraflarının ve uçlarının zedelenmesine yol açabilir.
- Ahşap ya da plastik yüzeyli kesme tahtalarını tercih ediniz, mermer, cam, taş ve kiremit yüzeylerde kullanmayın.
- Bulaşık makinesinde yıkamak, bıçağın keskin kısımlarını ve diğer bulaşıklarını zedeleyebileceğinden elde yıkayın.
- Seramik bıçakları yere düşürmemeye ya da sert zeminlere çarptırmamaya özen gösterin, aniden kırılabilir.
- Çocuklardan ve yetkinliği bulunmayan kişilerden uzak tutun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder