Malzemeler
2 yumurta ( birinin beyazını ayırdım kullanırım diye ama kullanmadım. Attım bende)
150 gr margarin
1,5 çay bardağı şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
Yaklaşık bir su bardağı çekilmiş fındık
Yarım çay kaşığı tarçın
Un
Yapılışı
Hepsini yoğurdum. Sonra merdaneyle açıp kalıplarımla şekillendirdim. Bu işlemi yaparken hamuru biraz ince açtım çünkü hanımeller biküvisi gibi olsun istedim. Valla oldu da hemde çok kıyak oldu.
165-170 derecede 20 dk pişirdim. Tabi fırını mceddn ısıtmıştım. İki tepsi çıktı hamuru ince açtığım için ikisi bir pişirdiğim içinde alt fırın biraz daha kızarık oldu ama sorun yok. İşte mahsullerim :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder