1 sb süt
1/2 çb sıvıyağ
100 gr sanayağ
2 yumurta
1 pket yaş maya
Un
3/4 su bardağı su
2,5 tk şeker
1 tk tuz
Yarı hamuruna dere otu
İç harç
çörekotlu trabzon tulum peyniri ve maydanoz
Yapılışı
Mayayı ılık süt ile önce erittim sonra tüm malzemeyi karıştırdım ve elime yapışmaktan vazgeçene kadar hamura una katarak yoğurdum sonra mayalanması için maya tülbentimi üstüne atıp 45 dk beklettim hava sıçak pşduğ için hamur iyi oldu. Sonra internette okumuştum hamurun gazını almak için şekil vermeden önce bir kaç hamle ile onu yoğurdum ve toplar alıp içine peynir koyup tepsiye aldım. Hamurun yarısına gelince ince doğranmış dereotununkarıştırıp biraz yoğurup tekrar peynirli toplar yapmaya devam ettim. Sonrası yumurta susam çörekotu ve fırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder